profielfoto.jpeg

OVER ONZE AMBASSADEURS - EMILIA CANTERO DIEGUEZ

Emilia Cantero Dieguez

Eco gids en founder van Mixua Eco Tours

Argentijns van geboorte maar opgegroeid in Gent. Het was toen ik er Economie studeerde, dat ik voor het eerst over circulaire economie hoorde. Een eyeopener om te leren dat onze levensstijl zo’n negatieve impact op de planeet heeft, en dat circulaire economie een oplossing kan bieden!

Ik wilde meer weten. Ik ging op onderzoek naar wat ‘ecologisch’ leven nu eigenlijk is en welke merken betrouwbaar zijn. Geen gemakkelijke zoektocht! Ik werd geconfronteerd met zoveel tegenstrijdige informatie – vaak ‘greenwashing’. Ik dacht: ‘Had ik maar een goede gids!’

Tja. Wat je niet vindt, doe je maar beter zelf. Ik hou ervan om door de straten te wandelen en nieuwe ‘groene’ winkels te ontdekken of om de trendsetters van de ecoscene te kennen. Zo zijn mijn Eco Lifestyle Tours  geboren: inspirerende wandeltochten door het bruisend eco-leven van Gent, Antwerpen of Brussel. Zero-waste winkels, eerlijke mode, natuurlijke verzorging, creatieve ateliers: de deelnemers gaan op stap met mij en leren bovendien de makers en ondernemers achter de adresjes kennen. Dé kans om al hun vragen te stellen en gelijkgezinden te ontmoeten. Mijn doel is pas bereikt als alle deelnemers vol inspiratie naar huis gaan! Intussen pas ik dit concept als Eco Teambuilding toe in bedrijven, door werknemers tips & tricks te geven over hoe hun bedrijf duurzamer te maken.

En moet het nog gezegd dat ik natuurlijk zelf steeds ecologischer leef? Wat begon met bewustwording, is intussen een levensstijl. Een urban lifestyle waar fun, comfort en respect voor de natuur samen gaan. Vandaar ook de naam Mixua: een mix van Spaans (mi) en Frans (choix). Iedereen kan namelijk een positief verschil maken door zijn of haar bewuste keuzes!

www.mixua.be
@mixua.eco