PLASTICVRIJE TIPS - IN DE BADKAMER

5 x zeker doen!

  1. Vervang een plastic tandenborstel door één van bamboe.
  2. Gebruik een blok zeep in plaats van douchegel en scheerschuim.
  3. Vervang plastic scheermesjes door een duurzaam scheermes of –apparaat.
  4. Koop houten wattenstaafjes, in plaats van plastic of koop een oorlepeltje.
  5. Kies een haarborstel en kam van hout of bamboe.

en ook

  1. Hou een badkamerrazzia! Je badkamer is een van de plaatsen in huis waar de meeste plastic flesjes zich opstapelen. Ook jij hebt waarschijnlijk je favoriete producten zonder de welke ‘je het nooit zou redden’. Neem in mei toch eens een kijkje: wat heb je wérkelijk nodig?
  2. Awoe microbeads! Een van de meest zorgwekkende recente thema’s zijn microbeads in verzorgingsproducten. De plastic partikels die je tanden, gezicht of lichaam ‘scrubben’ zijn zo miniem dat ze in het afvalwater niet door de waterzuiveringssystemen worden tegengehouden en in onze waterlopen terechtkomen, waar ze door vissen gezien worden als voeding. Puur vergif dat uiteindelijk ook weer op ons bord terechtkomt. Check de ingrediëntenlijst en schrap producten die polyethyleen, polypropyleen, polyethylene terephthalate of polymethyl methacrylate bevatten. 
  3. Download de Beat the MicroBead app (apple): hiermee kun je tijdens het shoppen barcodes scannen om te zien of er microbeads in zitten.

Wil je een stap verder gaan?

Dankzij het groeiende bewustzijn (hoera!) vind je vandaag honderden sites en blogs waarop je recepten vindt om je eigen deo, scrubs, shampoo en tandpasta te maken. Tik op google in wat je zoekt en hopla! Vaak zijn ze zo makkelijk te maken dat je nadien nooit meer anders wilt. Echt!

Bovendien zijn die natuurlijke verzorgingsproducten een pak beter voor je lichaam en gezondheid dan alle chemische ingrediënten in de klassieke producten, die vaak erg agressief zijn én je hormonen verstoren. Je huid is je grootste orgaan en neemt alles vlotjes op, ook chemische troep. Jakkes!

We kunnen je alvast de workshops van onze ambassadrice Anne Drake aanraden. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je zelf lippenbalsem maakt

Ben je nog niet klaar voor maak-het-zelf?

Vandaag vind je reeds een hele resem onverpakte verzorgingsproducten zoals shampoo in blok (zoals een stuk zeep), cacaoboterblokjes, scheerzeep in blok, tandenpoetstabletten, wasbare make-up verwijderdoekjes, wasbare inlegkruisjes en maandverbanden, tampons van biokatoen, menstruatiecups, wasbare luiers.

Neem een kijkje op de eco-webshop www.kudzu.be