Vanmiddag op ATV

Daarnet op het ATV-journaal, onze (Antwerpse, jawel) Mies Maria Meulders, mede-oprichtster van Mei Plasticvrij.

Enkele quotes die mogen nazinderen:

“Het plastic probleem is zo prangend en als we gaan wachten op de overheid, kunnen we misschien nog lang wachten. Vandaar een burgerinitiatief van drie bevlogen vrouwen. Wij hebben de handen in elkaar gelegd en we hebben gezorgd voor een easy plug and play platform voor mensen die graag minder plastic willen verbruiken, maar niet weten hoe ze eraan moeten beginnen.”

“We willen in eerste instantie mensen bewust maken en verzamelen die er samen voor willen gaan. In de hoop dat we met zovelen zullen zijn dat het signaal niet gemist kan worden door de beleidsmakers.”

“Wanneer is de actie geslaagd? Bij iedereen die zich bewuster wordt en bij iedereen die bijvoorbeeld zijn eigen drankfles meeneemt in de plaats van petflesjes te kopen, iedereen die een verschil maakt en geen dingen meer als zwerfvuil in de natuur gooit, bij elke mens die bewuster wordt en zijn deel bijdraagt, ... bij elk van die veranderingen hebben wij eigenlijk al gewonnen.“

“Ik denk dat als mensen gaan zien hoe makkelijk het is om bepaalde initiatieven te nemen en veranderingen toe te passen in hun leven, ze die gewoontes makkelijk mee gaan nemen tot ver na de maand mei. Graag zelfs!”

Nieuws ATV.png
Mei Plasticvrij