Meet Alice Elliott

Wie regelmatig onze website raadpleegde, kan ze niet gemist hebben: de mannen en vrouwen op onze campagnebeelden. We selecteerden ze welbewust in onze kennis- en vriendenkring omwille van hun mooie karakter en houding in het leven. Maar we lieten hen tot nu toe nog niet aan het woord. Hierbij dus, om onze maand in schoonheid af te ronden.
4 vragen aan Alice Elliott. 

Plastiek_16.jpg

 

1. Wie ben je?

Ik ben Alice Elliott en ik ben 19 jaar. Ik zit in mijn tweede jaar Antropologie en Sociologie in Brussel, en ik schrijf regelmatig voor Charlie magazine. 

2. Waarom zei je “ja” toen je gevraagd werd om mee te doen aan de campagne?

Ik heb ja gezegd, omdat het plastic probleem iets is wat mij en veel leeftijdgenoten grote zorgen baart. We staan erbij stil dat het zo niet verder kan, maar tegelijkertijd zien we weinig verandering, en zijn we vaak zelf ook nog steeds schuldig aan overmatig gebruik van plastic. We willen ons best doen, en we willen verandering zien, maar langs alle kanten gebeurt er nog steeds veel te weinig, en niemand lijkt echt te weten hoe we het probleem juist moeten aanpakken. 

Daarom sta ik dus ook volledig achter Mei Plasticvrij, omdat deze campagne duidelijk maakt hoe wij zelf in ons dagelijks leven, zonder al te veel moeite, zoveel mogelijk plastic kunnen vermijden. En omdat deze campagne ons nog maar eens bewust maakt van heel deze problematiek, en hoe belangrijk het is dat we allemaal ons best doen, zowel consument als producent, om samen komaf te maken met plastic.

3. Hoe bewust ecologisch leefde je al voor Mei Plasticvrij? 

Voor Mei Plasticvrij probeerde ik al om, voor zover dat haalbaar is als kotstudent met een beperkt budget, zo milieubewust mogelijk te leven. Zo koop ik veel van mijn kleding tweedehands, en probeer ik te investeren in duurzame kledij die lang meegaat. Mijn lunch neem ik mee in herbruikbare potjes, en plastic flesjes vermijd ik door vrijwel altijd mijn Dopperfles mee te nemen. In de supermarkt koop ik mijn groenten en fruit ook altijd los. 

Langs de andere kant ben ik me ervan bewust dat ik nog veel meer zou kunnen doen. In de badkamer liggen er nog steeds scrubs met microplastics, ik gebruik nog regelmatig plastic rietjes, en zo kan ik nog wel een aantal dingen bedenken. 

4. Wat is persoonlijk tijdens deze maand veranderd?

Sinds Mei Plasticvrij probeer ik me vooral bewust te zijn van de dagelijkse, kleine hoeveelheden plastic die nog steeds in mijn leven sluipen, en probeer ik deze zoveel mogelijk te vermijden. 

 

 

 

Mei Plasticvrij