Wat je nog niet wist over Karen...

Wie regelmatig onze website raadpleegde, kan ze niet gemist hebben: de mannen en vrouwen op onze campagnebeelden. We selecteerden ze welbewust in onze kennis- en vriendenkring omwille van hun mooie karakter en houding in het leven. Maar we lieten hen tot nu toe nog niet aan het woord. Hierbij dus, om onze maand in schoonheid af te ronden.
4 vragen aan Karen Christiaens. 

Plastiek_12.jpg

 

1. Waarom zei je “ja” toen jou gevraagd werd om mee te doen aan deze campagne?

Ik zei JA omdat ik vind dat het meer dan hoog tijd is dat we ecologischer & bewuster gaan leven. Alles staat in relatie met elkaar, de dingen zijn niet los te koppelen. Ons plastic gebruik is er zo één van. Ja, het is gemakkelijk, maar sinds we meer en meer weten wat het doet op onze planeet, waar ook wij leven, dan kan je toch niet anders dan tegen deze campagne JA zeggen?

2. Hoe bewust/ecologische leefde je al voor Mei Plasticvrij? 

Toen ik gevraagd werd, was mijn eerste gevoel: maar ik leef helemaal nog niet ecologisch genoeg. Ja, ik doe wel een aantal dingen (herbruikbare tas, eigen drinkbeker & lunchbox, grote verpakkingen, ...), maar naar mijn gevoel nog niet genoeg. 

3. Wat is persoonlijk tijdens deze maand veranderd?

Dankzij deze campagne kreeg ik een extra duwtje om nog meer te gaan doen, en vooral nog bewuster te worden van de alternatieven die er toch al talrijk zijn. 

4. Wat mogen we nog meer over je weten?

Ik heb het geluk van mijn passie mijn werk te hebben gemaakt. Ik ben de stichter en bestuurder van de Private Stichting John Schrooten. Een jonge stichting die sinds twee jaar samen met de boeren in Tanzania een hoog-nutriëntrijke & eetbare boom plant, nl. de Moringa, ook wel miracle treegenoemd. Een mirakelboom, omdat alle delen van de plant gebruikt kunnen worden voor de mens (ter ondersteuning van een gezond lichaam), in de boerderij (als veevoer, bemesting of bodemverbeteraar) of zelfs als bijverdienste als je er afgeleide producten van maakt, zoals thee, olie en zeep.

Moringa-producten zijn erg gewenst op de internationale markt. Het is heerlijk om dit project uit te werken samen met mijn lokale partner, waar we ook kinderen, boeren & vrouwen door workshops en activiteiten (theedag, sportwedstrijd) meer veerkracht geven. We leren hen met andere ogen naar gezonde voeding & gezonde landbouw te kijken. 

Het is heel leuk om na twee jaar al reacties te krijgen van mensen die vertellen wat Moringa voor hen al heeft veranderd! Dat geeft me zin om nog meer bomen te planten en nog meer workshops te organiseren. Zodat we stap voor stap naar een meer duurzame planeet kunnen evolueren. 

Kijk gerust eens op onze website & facebook pagina: www.jsfoundation.be 

 

Mei Plasticvrij