Hilde.png

OVER ONZE AMBASSADEURS - HILDE DE BAERDEMAEKER

Hilde De Baerdemaeker

Actrice voor theater, film en televisie

“Alle plastic is een probleem dat afkomstig is van slechts twee generaties. Nu zitten de oceanen er vol van, de vissen, ons eten ook. We zijn zo nonchalant met plastic. We drinken water uit een plastic flesje, gooien het in de PMD-zak en denken dat daarmee de kous af is. Maar slechts een deel wordt gerecycleerd. Waarom zou je nog flessenwater kopen? Die nood is gecreëerd door de reclame. Neem gewoon een drinkfles en vul ze met kraantjeswater. Appels kun je ook in bulk kopen, en je kunt je eigen doosjes meenemen naar de slager.


Kleine stapjes zetten om plastics te verminderen, daar wordt een mens blij van. De lat niet té hoog leggen is volgens mij ook de enige manier om het langer dan een maand vol te houden.
Zelf koop ik zoveel mogelijk in bulk, ik heb kipjes die keukenafval heerlijk vinden, ik composteer, maak zelf mijn granola... Ik heb mij nu geëngageerd voor Mei Plasticvrij, dus ik ga dat ook echt doen. Het duurt 21 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren, dus dat moet lukken. In mei ga ik eens met azijn en bicarbonaat aan de slag als schoonmaakproducten. Lijkt me een uitdaging!”

Foto: Johan Jacobs