ONZE PARTNERS - KUDZU

Kudzu

Onze eco-webshop in Brugge is al tien jaar een vaste waarde onder de Belgische webwinkels en heeft een uitgebreid aanbod opgebouwd waarmee je moeiteloos je ecologische voetafdruk kan verkleinen.

Afval vermijden

Plastic afval vermijden is voor ons altijd een belangrijke drijfveer geweest. Dat merken klanten meteen wanneer ze hun pakje ontvangen: geen blitse verpakking, maar een hergebruikte doos, dichtgeplakt met papieren plakband en met oud krantenpapier als opvulmateriaal. Zero-waste producten maken een belangrijk deel uit van ons assortiment.  Met een shampoo bar spaar je een plastic flacon uit, bamboe tandenborstels kunnen in de compost en met wasbare luiers vermijd je tientallen vuilniszakken per kind.

Hergebruik

Door een drinkfles te gebruiken, zoals de oerdegelijke stalen flessen van Klean Kanteen, kun je tonnen plastic flessen vermijden. Herbruikbare netzakjes zijn een uitstekend alternatief voor de wegwerpzakjes in de supermarkt. Brooddozen zijn alom bekend, maar wist je dat er ook handige alternatieven zijn zoals herbruikbare lunchzakjes?

Recyclage

Plastic is er nu eenmaal in overvloed, en dat kan je maar beter recycleren. Zo vind je bij Kudzu rugzakken van gerecycleerde PET-flessen, veilig speelgoed van gerecycleerde melkflessen en schoonmaakproducten in gerecycleerde flessen.

Mei Plasticvrij

Je kan Mei Plasticvrij steunen dankzij Kudzu en Elements: De opbrengst van deze selectie Klean Kanteen drinkflessen + gratis herbruikbaar rietje gaat integraal naar de campagne: https://www.kudzu.be/nl/mei-plasticvrij-fles-klean-kanteen

Kudzu heeft een handig overzicht gemaakt van producten die je helpen plastic te vermijden. Benieuwd? Neem een kijkje op https://www.kudzu.be/meiplasticvrij