amandeldrank

(voor 1 liter)

  • 250 g blanke amandelen

  • 1 liter water

  • 3-4 dadels (ontpit), als je graag een zoetere drank wil

  • vanille-extract, als je graag vanilledrank maakt

  1. Laat de amandelen eerst ruim 8 uur weken in koud water. Giet ze na het weken af en doe de amandelen met vers water, de (eventuele) dadels, een snufje zout en het (eventuele) vanille-extract in een blender.
  2. Laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Zet een kom klaar met daarin een zeef. Leg in de zeef een stuk kaasdoek en giet hier alles door. Laat uitlekken en roer waar nodig nog met een lepel om het proces te bespoedigen.
  3. Pak na het uitlekken de punten van de kaasdoek bij elkaar en knijp het nog eens goed uit, om alle amandelmelk eruit te halen.

In een gesteriliseerde fles kan je deze drank nog ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

terug naar 'in de keuken'