granola

Geen zin meer om je ontbijtgranola in plastic verpakking te kopen? Je maakt ‘m makkelijk zelf.

  • 4 koppen havervlokken (groot)
  • 1 kop gehakte noten naar keuze
  • 1 kop gemengde zaden naar keuze
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl vanillepoeder
  • 1/8 tl zeezout
  • 1/3 kop rijststroop
  • 1/3 kop ahornstroop
  • 1/3 kop ontgeurde zonnebloemolie
  • gedroogde vruchten naar keuze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten, maar roer om de 5 minuten wel even door de mengeling.
  3. Laat afkoelen. Hussel als je wil nog je favoriete gedroogde vruchten erdoor en bewaar in glazen potten.

terug naar 'in de keuken'