rijstdrank

  • 50 g zilvervliesrijst of vollegraanrijst
  • schaaltje water met een beetje citroensap
  • 1,5 liter water
  1. Laat de rijst gedurende 4 uur in een bodempje water weken met wat citroensap. Spoel daarna af in een zeef met lauw water.
  2. Kook de rijst in 1,5 liter water goed gaar en laat daarna afkoelen.
  3. Doe alles in de blender en mix tot je een gladde melk krijgt.
  4. Zet een kom klaar met daarin een zeef. Leg in de zeef een stuk kaasdoek en giet hier alles door. Laat uitlekken en roer waar nodig nog met een lepel om het proces te bespoedigen.
  5. Pak na het uitlekken de punten van de kaasdoek bij elkaar en knijp het nog eens goed uit, om alle rijstmelk eruit te halen.

In een gesteriliseerde fles kun je deze drank nog ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

terug naar 'in de keuken'